Másfél év alatt majd negyed milliárd erre-arra. A KDNP nagy párt

Megosztom

Hogy mik vannak!

A hvg.hu kérte ki azokat az adatokat, amelyek alapján összeállította, hogy a KDNP az elmúlt másfél évben mennyi pénzt költött „magára”. Az adatok mellbevágóak, kérem kössék be az övet.

240 millió forint

Néhány kézzel fogható, illetve szemmel is látható tény.

  • a honlapjuk üzemeltetését évi 2 millió forintért (ez nincs is benne a 240 millába)
  • 2018 novemberében a képviselőcsoport 12,7 millió forintért csináltatott egy 2000 fős mintán végzett közvéleménykutatást a Nézőpont Intézettel.
  • A határon túli magyarokkal kapcsolatos rendezvények szervezésére és menedzselésére másfél év alatt egy magánszemélynek is kifizetett 3,2 millió forintot a frakció
  • ezen felül kifejezetten felvidéki politikai és kulturális találkozók szervezésére a Rákóczi-szövetségnek is járt 5,3 millió forintkiadásai között a Caesar Consulting Kft.-vel kötött, társadalomtudományi kutatáshoz kérdőív kidolgozása és elemzés elkészítése címet viselő, 7 hónapra 6,85 millió forintos megbízás.
  • 2018 májusától tavaly decemberig 4 millió forintért bíztak meg egy magánszemélyt kulturális célú programok tervezésével.
  • Jutott emellett megbízás az IKSZ volt alelnökének, a KDNP egykori solymári képviselőjének, Törcsi Péternek is, akinek Clavis Consulting nevű vállalkozása tavaly 11 hónapra 5,58 millió, vagyis havonta félmillió forintot kapott a kereszténydemokratáktól EU-s jogalkotási eljárásokról szóló havi összefoglalók készítéséért. 

A teljes és részletes lista megtalálható a hvg.hu portálon

Címlapfotó: Földi Imre, MTI

 


Megosztom

Hozzászolások