Márky-Zay visszalép, ha Karácsony nem

Hódmezővásárhely polgármestere, az ellenzéki előválasztás miniszterelnökjelölt-jelöltje, Márki Zay Péter volt a vendége kedden este a Szeged Televízió Téma című hírháttérműsorának.

A politikus az adásban elmondta: tartja magát a vasárnap tett bejelentéséhez, miszerint ha Karácsony Gergely bármilyen oknál fogva nem lép vissza az ő javára az előválasztás második fordulójára, akkor ő viszont ebből nem fog hiúsági kérdést csinálni, és vissza fog lépni Karácsony javára.

Arra a kérdésre, hogy mindezek alapján tény-e már a visszalépése, Márki-Zay Péter elmondta, hogy ő még várja Karácsony Gergely végleges bejelentését ezzel kapcsolatosan, az elvi döntése viszont már megszületett. Mint mondta, ha szükséges lesz, egy-két napon belül bejelenti visszalépését.

Az ellenzéki politikus arról is beszélt az adásban, hogy annak ellenére, hogy a választási bizottság nem engedte, hogy „tandemben”, közös jelöltként kerüljenek fel Karácsony Gergellyel a szavazólapokra az előválasztás második fordulójában, az ő szövetségük továbbra is stabil, létezik, azt hamarosan írásba is foglalják majd.

Utóbbi lényegében azt jelenti, hogy végül bárki is szerepeljen majd Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter közül a szavazólapokon Dobrev Klára mellett, aki egyikőjükre szavaz, az automatikusan kettejük együttműködösére, szövetségére szavaz majd.

A műsorban Márki-Zay Péter a többi között beszélt még arról is, hogy milyen jelöltnek gondolja Dobrev Klárát, valamint szóba kerültek Dobrev, Karácsony és Márki-Zay esélyei, és az esélyek mögött meghúzódó okok is.

Az adás vonatkozó részét itt lehet megnézni, de akár a teljes adás is megnézhető:

forrás: szeged.hu
32920Márky-Zay visszalép, ha Karácsony nem