Megrázó videó – csak erős idegzetűeknek

Megosztom

A Baranya megyei rendőrkapitányság készítette azt a videót, amelyen megtalálták a csecsemőt akit a horvát édesanyja magára hagyott  Márfa szőlőhegyen június 16-án.

A horvát társszervek értesítették 2022. június 16-án 0 óra 13 perckor a magyar rendőröket arról, hogy az eszéki kórházban elláttak egy nőt, aki vélhetően előző délután Magyarország területén megszülte a gyermekét, majd magára hagyta. A 31 éves horvát állampolgárságú nő ellentmondásos információkat adott arról, hogy pontosan hol adott életet a gyermeknek, azonban a rendőrök a horvát társszervek segítségével beszerzett adatok alapján kutatásba kezdtek, amelynek eredményeképpen Márfa szőlőhegyen június 16-án délután megtalálták az életben lévő újszülöttet.

A kutatásban egy orvosi végzettséggel rendelkező rendőr is részt vett, a csecsemőt a megtalálás után szakszerű ellátásban részesítette egészen a mentők kiérkezéséig, akik ezután átvették a gyermek ellátását, majd kórházba szállították.

A nő ellen emberölés kísérlete miatt rendelt el nyomozást a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság.  

Dr. Szász Mária klinikai főorvos az rtl.hu-nak elmondta, hogy a kisbaba a 24 órás magára hagyás következtében 

kihűlt, kiszáradt, és a vércukorszintje is nagyon alacsony volt. Ezek együttesen légzési és keringési elégtelenséghez vezettek. Emellett traumás sérülései, sebei is voltak a babának.

Tekintettel arra, hogy a gyermek életét vesztette, a bűncselekmény minősítése megváltozott. A nő ellen tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt nyomoz a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság.


Megosztom

Hozzászolások