Lavina veszély Horton

Megosztom

Arold Péter

A cím ne legyen megtévesztő. Természetesen nem a hó fogja eltemetni a települést. Átvitt értelemben értendő, ugyanis napvilágot látott a település egyik Facebook oldalán egy kis összeállítás a település vezetőinek bérezéséről és arról ami mögötte van. Tapasztalatból mondva, sehol sem szeretik a feleslegesen kidobott pénzt. 

A külsős alpolgármester (sic!)  ugyan annyit kap mint a választott,  amiről le  mondott.  Rendes dolog tőle. Ellenben. Kapott helyette havonta bruttó 365 ezer forintot, és 26 ezer forint költségtérítést.

Miért? Gondolom, mert pénzügyi tanácsokat oszt. De minek, ha később még két pénzügyi tanácsadót kezdett el foglalkoztatni az önkormányzat, a könyvelést pedig egy szegedi cégre bízta 6,7 millió forintért. 

„Legyen bárki egy település élén, ez a kérdés mindig foglalkoztatja a lakosságot. Pedig a válasz egyszerű, hisz közérdekű adat. Ha kíváncsiak vagyunk, leggyorsabb, ha az interneten keressük az információt. Talán egy idei cikkünk hatására, talán nem emiatt, mindenesetre már az ,,új” önkormányzat is feltölti a jegyzőkönyveket a hort.hu oldalra.

A 2019. októberi választások utáni alakuló ülésen meghatározták a képviselő-testület és a polgármester, valamint az alpolgármesterek tiszteletdíját. A képviselők és a bizottsági tagok díjazása ugyanannyi maradt, mint az előző ciklusok idejében. A tiszteletdíjáról senki nem mondott le.

A polgármester és a választott alpolgármester díjazása sem változott. Juhász László Dávid polgármester havi bruttó 548.400 forintot és 82.260 forint költségtérítést, Molnár Ferenc alpolgármester havi bruttó 173.925 forintot és 26.000 forint költségtérítést kap. A polgármester és a testület külsős alpolgármestert is kijelölt. Az ülésen egyhangúlag szavazták meg Szalainé Dencs Zsuzsannát. Ekkor nagy nyilvánosság előtt lemondott a tiszteletdíjáról, ami ugyanannyi lenne, mint Molnár Ferenc alpolgármesteré. Ehelyett havonta bruttó 365 ezer forintot utalnak át neki, és 26 ezer forint költségtérítést. Az alpolgármesterek tiszteletdíjukon és a költségtérítésen kívül más jogcímen nem vehetnek fel pénzt az önkormányzattól, mert az összeférhetetlen és törvénytelen. A háttérben történő kifizetésekről képviselőink egy része sem tudott.

Dencs Zsuzsanna alpolgármesteri feladata egyébként a pénzügyi tanácsadás. Tudva lévő, hogy az önkormányzat a külsős alpolgármesteren kívül, később még két pénzügyi tanácsadót kezdett el foglalkoztatni, a könyvelést pedig egy szegedi cégre bízta 6,7 millió forintért. A pénzügyi tanácsok és a könyveltetés, évente mindösszesen közel 20 millió forintra rúghatnak.”

olvasható a település  egyik Facebook oldalán . Na de van ez így. Amit nem értek. Miből finanszírozzák azt az évi közel 20 millát, ha üres a kassza?

Az ügyel kapcsolatban érdeklődtem Hort település polgármesterétől. Válasz esetén azt közzé teszem.


Megosztom

Hozzászolások