Megéri online laptop akkumulátort vásárolni?

Megosztom

Szponzorált tartalom

Ahogy sok más téren, úgy az akkumulátorok terén is lehetőségünk van személyesen befáradni egy üzletbe, illetve online is vásárolhatunk energiatárolót laptopunk számára. Utóbbi esetében azonban joggal merülhet fel a kérdés, hogy megéri-e online laptop akkumulátort vásárolni és milyen előnyei lehetnek ennek a módszernek.

Mik az online akkumulátor vásárlás előnyei?

Annak, hogy online vásárolunk számos előnye lehet, ami sok téren elmondható, így az akkumulátorok vásárlásáról is. Amennyiben csak a legalapvetőbb előnyöket szeretnénk sorba venni, akkor érdemes megemlítenünk az alábbiakat:

Kényelmes

Amennyiben online vásárolunk, akkor azt megtehetjük otthonunk kényelméből, kvázi a fotelből ülve is. Ráadásul ilyenkor senki sem siettet minket, megfontolhatjuk, szemügyre vehetjük az áruházak kínálatát. Ennek köszönhetően például a laptop akkumulátor vásárlása Győrben nem korlátozódik le a helyi szaküzletekre, hanem

Széles választék

A kényelmes vásárlás mellett, természetesen a széles választék is előnyt jelenthet, hiszen a számos webáruház szélesebb választékot tesz számunkra elérhetővé. Ráadásul az utángyártott és a gyári akkumulátorok csak még inkább szélesítik a választékot.

Online vásárlás hátrányai

Természetesen ha valaminek megvan az előnyös oldala, akkor annak hátránya is kell hogy legyen, ez esetben sincs ez másképp.

Nehezebb választás

A széles kínálat egyben nehezebb választást is jelenthet. Amennyiben ugyanis nem vagyunk szakértők akkumulátor téren, akkor a rengeteg típus komoly fejtörést okozhat számunkra, ahogy a gyári vs utángyártott téma is.

Macerásabb ügyintézés

Mivel az online térben történő vásárlás során többnyire magunk vagyunk, így belefuthatunk abba a hibába, hogy nem megfelelő típust rendelünk laptopunk mellé. Természetesen ilyenkor az ügyintézés nagyban függ az eladó hozzáállásától is. Szerencsére ma már a szakszerű eladók, az utólagos ügyintézésre is nagy hangsúlyt fektetnek, így érdemes megbízható webáruházakból rendelni.

Mire figyeljünk akkumulátor vásárláskor?

Mivel sokféle laptop és sokféle akkumulátor típus található, a megfelelő cseredarabot megtalálni nem mindig egyszerű. A kompatibilitás meghatározásához elengedhetetlen az akkumulátorral kapcsolatos adatok ismerete. Az alábbiakban érdemes azonban mindenképp sorra venni:

Kompatibilitás

Egyes akkumulátorok csak egy adott laptop modellhez használhatók, mások kompatibilisek más termékekkel is. A többi laptoppal való kompatibilitás azonban többnyire nem garantálható. Általában a kompatibilis laptopok jelzését megtalálod a termék (akkumulátor) nevében.

Akkumulátor típus meghatározása

Két fő módon lehet meghatározni a laptop akkumulátorának adatait. Az első a kivétele és a nyomtatott adatok kiolvasása, a második a Windows parancssorának használata, esetleg egy speciális program használata. Ennek ismerete nélkül gyakorlatilag nincs is értelem nekiállni az online vásárlásnak.

Gyári vagy utángyártott akkumulátor

Az eredeti akkumulátor közvetlenül a laptop gyártójától származik, amely garantálja a kompatibilitást és az eredeti akkumulátor-élettartamot. Sajnos azonban az eredeti akkumulátorok esetében viszonylag magas árakról beszélhetünk.

Erre lehet alternatíva az utángyártott akksik. A nem eredeti akkumulátorokat a laptopokat gyártóktól eltérő vállalatok gyártják. Általában olyan gyártók, amelyek kizárólag az akkumulátorok gyártására szakosodtak. A nem eredeti akkumulátorok alacsonyabb áron kaphatók, mint az eredetiek, és néha nagyobb kapacitásúak is, így érdemes lehet alaposan elmerülni a kínálatban.

Az akkumulátorok vásárlására tehát már online is számos lehetőségünk lehet, azonban ilyenkor érdemes tudnunk, hogy milyen típusú akkumulátort is keresünk pontosan.


Megosztom

Hozzászolások