Lakásfelújítások Szegeden

Botka László a település első embere, Facebook bejegyzésében tájékoztatta a követőit, hogy újabb önkormányzati lakásokat újított fel az önkormányzat.

Újabb tizenkilenc önkormányzati lakást újított fel az önkormányzat, hogy kedvezményes áron bérelhessék ki őket családalapító fiatalok és rászoruló szegediek. Ezzel is segítettek enyhíteni az egész országban egyre súlyosabb mértéket öltő lakhatási válságon a városban.

Az elmúlt években már több mint 700 lakást újítottak fel és adtak bérbe rászorulóknak így. A szegediek összefogásának köszönhetően évente 1,2 milliárd forintot fordított szociális kiadásokra, ami arányában a legtöbb az egész országban.

Örömteli esemény helyszíne volt a polgármesteri hivatal házasságkötő terme, ahol a Botka László polgármester tizenöt szociális bérlakás és négy fiataloknak szánt fecskelakás bérleti szerződését nyújtotta át a pályázaton kiválasztottaknak.

A városvezető rövid ünnepi beszédében jelezte, az elmúlt években mindenfajta állami támogatás nélkül, kizárólag a város kasszájából előteremtve az ehhez szükséges közel másfél milliárd forintot, hétszáz önkormányzati bérlakást újítottak fel teljes egészében Szegeden.

37060Lakásfelújítások Szegeden