Katasztrófavédelem országos jelentése

Megosztom

A Katasztrófavédelem 26-i országos jelentése

Pásztón és Márkón lakóház tetőszerkezete, Létavértesen melléképület, Óbudán és Csetényben pedig gépkocsi gyulladt ki karácsony második napján. Több balesetnél is szükség volt tűzoltói beavatkozásra, Sümegnél például négyen sérültek meg egy karambolban.

Összesen 121 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem műveletirányítási központjaiba. A tűzoltóknak 32 tűzesetnél kellett beavatkozniuk, és 58 műszaki mentést hajtottak végre. Lakástűz miatt 4 otthon vált lakhatatlanná, 10 embert kellett elhelyezni.

Tűz keletkezett a déli órákban Pásztón, egy Hunyadi utcai családi házban. Teljes terjedelmében égett a 350 négyzetméteres tetőszerkezet, és berendezési tárgyak gyulladtak meg a szobákban is. A pásztói, a salgótarjáni és a bátonyterenyei tűzoltók, fékezték meg a lángokat. A beavatkozást a Karancs Speciális Mentőszolgálat önkéntes tűzoltói is segítették. A ház lakhatatlanná vált, két lakóját hozzátartozók fogadták be.

A Veszprém megyei Márkón, a Viola utcában egy félkész sorház egyik lakásának tetőszerkezete gyulladt ki. A tűzben az 50 négyzetméteres tetőtér fele megsemmisült. A veszprémi tűzoltók fékezték meg a lángokat. A lakás lakhatatlanná vált, két embert az önkormányzat helyezett el.

Létavértesen, a Petőfi utcában egy lakóházhoz épített melléképületben volt tűz, a debreceni hivatásos és a létavértesi önkormányzati tűzoltókat riasztották a helyszínre. A tűzoltók 3 gázpalackot is kihoztak a lángoló épületből, majd eloltották a tüzet. A tűzben egy ember égési sérüléseket szenvedett.

Ónodon kéménytűz miatt fűthetetlenné vált egy Kossuth utcai családi ház, ezért az ott lakó 3 ember ideiglenesen rokonoknál kapott szállást. Ugyancsak hozzátartozók fogadták be Boldogkőváralján azt a 3 embert, akinek Kossuth Lajos utcai családi háza füsttel szennyeződött, miután felrobbant a légkondicionáló és meggyújtotta a környezetét.

Kigyulladt egy gépkocsi motortere csütörtökre virradó éjszaka Budapest III. kerületében, a Tímár utca és a Szőlő utca sarkán. A tűz következtében a mellette lévő autó is károsodott. A fővárosi tűzoltók rövid időn belül elfojtották a lángokat.

Tegnap délután Csetényben, a Sallai utca és a Jókai utca kereszteződésénél is kiégett egy személyautó. A lángokat a bakonyoszlopi önkéntes tűzoltók oltották el.

Kidőlt egy társasház első emeleti lakásának erkélykorlátja csütörtökön, kora hajnalban Budapesten, a VIII. kerületi Harminckettesek terén. A korlátnak támaszkodó két ember lezuhant és megsérült. A fővárosi tűzoltók eltávolították az egyébként stabil erkély veszélyesnek ítélt darabjait.

Több közúti balesethez is riasztották tegnap a tűzoltókat. Sümeg közelében, a Zalahaláp és Tapolca felé vezető, 7319-es úton például két személyautó karambolozott. A balesetben négy ember megsérült. Közülük hárman beszorultak a járművekbe. Őket a sümegi önkormányzati tűzoltók szabadították ki.

Árokba hajtott és a tetejére borult egy személyautó Veszprém határában, a Budapesti út és a 8-as főút kereszteződésében, az egyik felhajtón. A veszprémi tűzoltók végezték a műszaki mentést a balesetnél, amelyben ketten megsérültek. A tűzoltók áramtalanították a kocsit, majd a kerekeire állították.


Megosztom

Hozzászolások