Átadták a kaposvári új busztelephelyet

Megosztom

Ünnepélyes keretek között adták át csütörtök délelőtt a Németh István Program keretében 5,627 milliárd forintból elkészült új busztelephelyet Kaposvár cseri városrészében.

Szita Károly polgármester beszédében elmondta: a beruházással nem csupán a helyi közösségi közlekedés megújítása érkezett el az újabb mérföldkövéhez, hanem egy jobb sorsra érdemes városrész fejlesztése is újabb lendületet kapott. A városvezető hangsúlyozta azt is, az energiahatékony és zöld bázis létrehozásával is azt a célt szolgálja a város, hogy a kaposváriak jobban élhessenek!
– Újabb jelentős állomáshoz érkezett a kaposvári közösségi közlekedés megújítása! Nem egészen négy évvel ezelőtt lehetőségünk nyílt arra, hogy a korszerűtlen és elöregedett járműparkunkat vadonatúj, környezetbarát és akadálymentesített, sűrített földgázzal működő buszokból álló új flottára cseréljük le. Alig másfél évvel később pedig már leraktuk ennek a létesítménynek is az alapkövét, hogy Európa egyik legkorszerűbb buszflottáját egy világszínvonalú autóbusz-telephely és szerviz szolgálhassa ki. Egy olyan bázis, amely a buszainkhoz hasonlatosan energiahatékony és zöld, s amely maga képes megtermelni azt a villamosenergiát, amelyre a működéséhez szüksége van – fogalmazott Szita Károly.

Fotó: kaposvar.hu

Kaposvár polgármestere leszögezte: a telephely megépülhetett volna a város bármelyik részén, de az önkormányzat a beruházástól nemcsak azt várta, hogy a buszok működtetése hatékonyabbá váljon, hanem egy jobb sorsra érdemes városrész, a Cser megújításának is szolgálatába állította a fejlesztést. Szita Károly jelezte, a helyi közösségi közlekedés infrastrukturális megújítása a Kaposvári Közlekedési Központ megépülésével lesz teljes.
A városvezető köszönetet mondott mindazoknak, akik segítették és támogatták a beruházást. Mint mondta, a kormány nélkül Kaposvár ilyen mértékű fejlesztést nem tudott volna végrehajtani. – Leginkább azonban a kaposváriaknak mondok köszönetet, amiért hittek egymásban, és hittek abban, hogy mindazt valóra válthatjuk, amit közösen megálmodtunk – fogalmazott Szita Károly.
– Kaposvár a Modern Városok Program élenjárója! Kaposvár az a város, ahol az elszántság és a szorgalom találkozik a tehetséggel és a kreativitással. Aki megismeri a Németh István Programot, annak számára világossá válik, hogy Kaposvár jövőjének építése, tudatos tervezése alaposan átgondolt stratégia mentén zajlik. Ennek jegyében egy olyan komplex programot állított össze a város, amellyel minden kaposvári emberre gondolt, minden kaposvári gyermek, idős ember vagy aktív dolgozó érdekét szolgálja. Az élet minden területét behálózó Németh István Program helyben azt a célt szolgálja, amit a Modern Városok Program országosan képvisel. Kaposvár közlekedést fejleszt, utakat újít fel, sportberuházásokat prezentál, kulturális fejlesztéseket, oktatási intézkedéseket és gazdaságélénkítést is végez, és alapvető célja a kaposváriak életminőségének folyamatos javítása – fogalmazott a kormányzat képviseletében jelen lévő Gyopáros Alpár kormánybiztos. A Miniszterelnökséghez tartozó Modern Városok Program kormánybiztosa hangsúlyozta: a kormány a célzott támogatásokat nyújtó fejlesztési programokkal a vidéki életszínvonal javítását, az élhető, szerethető környezet megteremtését szeretné elérni, ahol biztonságban, kényelmesen, jó életszínvonalon lehet otthont teremteni és gyermeket nevelni.
– Vállalatunk küldetése az, hogy megbízható módon magas színvonalú szolgáltatást biztosítson a kaposváriak számára. Ennek alapja a folyamatos fejlesztés, megújulás és innováció. Büszkén mondom el, hogy nincs olyan tagvállalatunk, amelyiknél ne történne jelentős fejlesztés. Ezek közül is kiemelkedik azonban az új, világszínvonalú busztelephely, amely olyan lehetőségekkel gazdagítja a vállalatot, amellyek korábban nem voltak adottak – mondta beszédében Gombos Attila, a Kapos Holding Zrt. vezérigazgatója.

Az 5,627 milliárd forint értékű beruházás az IKOP-3.2.0-15-2016-00002 azonosítószámú, „40 darab sűrített földgáz (CNG) hajtású autóbusz számára komplex telephely kivitelezése” elnevezésű projekt keretében, az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA – ÖS


Megosztom

Hozzászolások