Intim fotókkal zsaroltak Békés megyében

Megosztom

A Békéscsabai Járási Ügyészség a letartóztatását kezdeményezte annak a 27 és 29 éves nagykamarási nőnek, akik intim helyzetben készült felvételekkel zsarolták a sértettet.

A két nő 2019. június 10-én a férfi sértettről tudtán kívül intim helyzetben videó- és fényképfelvételeket készített. Ezután, 2019. június 13-án a férfitől 5 millió forintot követeltek, és a fizetés elmaradása esetére azzal fenyegették meg, hogy a kompromittáló felvételeket elküldik a családjának, illetve megosztják az interneten. A sértett a két nővel történt megállapodásának megfelelően a követelt összegből 500 ezer forintot elhelyezett Csabaszabadiban, egy buszmegálló melletti szeméttárolóban. A pénzért a két nőnek a bűntársai mentek, őket azonban az időközben értesített rendőrség a helyszínen elfogta.

A két nőt cselekménye zsarolás bűntette megállapítására alkalmas, amely bűncselekményt a törvény 1 évtől 5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntet.

A letartóztatás kezdeményezésére azért került sor, mert az eljárás jelenlegi korai szakaszában tartani lehet attól, hogy a két nő szabadlábra kerülésük esetén – a már elfogott bűntársakon túlmenő – még szökésben lévő további bűntársaikkal összebeszélnének, vagy a sértettet befolyásolnák, amivel a bizonyítást megnehezítenék.

A Gyulai Járásbíróság nyomozási bírója osztotta az ügyészség álláspontját, és a két nő letartóztatását 1 hónapra elrendelte.


Megosztom

Hozzászolások