Megvásárolja a Duna Plazát és a Corvin Plazát az Indotek csoport

Arold Péter

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) engedélyezte az Indotek csoporthoz tartozó GSZ-Monument Kft.-nek, hogy megvásároljon több, a Klepierre csoport tulajdonában lévő társaságot – derül ki a GVH honlapján pénteken közzétett határozatból. 

A GSZ-Monument Kft. (a KFT alapítási éve 2019  GSZ-Monument Korlátolt Felelősségű Társaság ˝ Bejegyzés kelte: 2019.06.27.  OPTEN adatok *) a versenyhivatal döntése szerint a következő cégek felett szerzi meg az irányítást: Klepierre Corvin Vagyonkezelő Kft., Duna Plaza Ingatlanfejlesztési Zrt., GYR 2002 Bevásárló, Szórakoztatóipari és Vagyonkezelő Kft., Miskolc 2002 Ingatlanfejlesztési és Vagyonkezelő Kft., Klepierre Management Magyarország Menedzselési és Ellenőrzési Kft. és Klepierre Trading Energia Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
A Forbes magazin szerint ezek a cégek a Corvin Plazát, a Duna Plazát, a Győr Plazát és a Miskolc Plazát, valamint az ezek üzemeltetéséhez kapcsolódó tevékenységeket foglalják magukba, értékesítésükkel kivonul Magyarországról a francia tulajdonos. Idén év elején már megvett két plázát az Indotek a Klepierre-től: a székesfehérvári Alba Plazát és a nyíregyházi Nyír Plazát – írja a Forbes.

Az Indotek honlapja szerint a befektetés-kezeléssel foglalkozó magyar-amerikai tulajdonú cégcsoport a rá bízott vagyont elsősorban ingatlanok és követelések megvásárlására fordítja.
Az Indotek-csoport vásárolta meg például tavaly az MKB Bank 2015. évi szanálásakor átvett, döntően nem teljesítő kereskedelmi ingatlanhitelezésből származó követeléseket, illetve ingatlanállományt, valamint az idén az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) 11 hazai hitelintézet felszámolási eljárásában fennálló hitelezői követeléseit, valamint a Gellért Hotelt a Danubius Hotelstől.
Az Indotek júniusban, a Gellért-tranzakció kapcsán közölte: a mintegy 240 főt foglalkoztató cégcsoport több mint 300 ingatlan felett rendelkezik. A beépített és bérbe adható ingatlanterület nagysága összességében meghaladja az 1,3 millió négyzetmétert, amelyen több mint 2500 bérlő osztozik. Ingatlanportfóliójába tartozik – egyebek mellett – több mint 20 irodaház, például az EMKE irodaház vagy a Dohány utcai Focus Point Irodaház, 14 vidéki bevásárlóközpont, szállodák és számtalan raktárépület, iparterület. Az Indotek Group több saját fejlesztésű lakóparkprojekttel jelen van a lakossági ingatlanpiacon is. Az Indotek csoport vezérigazgatója és többségi tulajdonosa Jellinek Dániel.

A  KFT alapítási éve 2019  GSZ-Monument Korlátolt Felelősségű Társaság ˝ Bejegyzés kelte: 2019.06.27. Ügyvezető igazgatóka Jelinek Dániel Alapításakor bejegyzett törzstőkéje 3 millió forint.

Jelinek Dánielt szakmájában mindenki ismeri, azon kívül szinte senki. Pedig a 43 éves Jellinek Dániel ma már Magyarország egyik leggazdagabb, de e ligában talán a legkevésbé ismert milliárdosa, egy hatalmas cégbirodalom és ingatlanvagyon gazdája. Egyaránt otthonosan mozog az amerikai befektetők, a hazai bankok és felszámolók, illetve a B és C kategóriás irodák világában. Ha mostanában nagyobb ingatlanportfólió vagy követeléscsomag kerül a piacra, biztosak lehetünk benne, hogy Jellinek Dániel már megvizsgálta. Sőt, jó eséllyel már meg is vette.

Jelinek Dániel az Indotek csoport vezetője, nem éppen humánus iparágban tevékenykedik, a legtöbbször nehéz helyzetbe került adósok ingatlanjait szerzi meg. Állítólag még mindig nehezen delegál döntéseket, nem könnyen engedi el a one man show-t, így pedig nem lesz könnyű egy egyre terebélyesebb iroda-, pláza-, szálloda- és lakásportfóliót üzemeltetni.

Mint szinte mindenkionek, neki is a 90-es években jött el  a nagy lehetőség. Ausztriában magnókazettákat vett, a Balatonnál kínai papucsokkal házalt, állítólag az üzlet annyira bejött, hogy a fiatal fiú olykor bérelt Daciával és sofőrrel fordult Budapest és a Balaton között, ezért papucskirályként emlegették.

A cégregiszter szerint a kilencvenes években Kevin & Thorn néven tanácsadó céget alapított, amelyben ismert üzletemberek, Radnai Márton (Ramasoft) és Hák-Kovács Tamás (Commerzbank, OTP-csoport) voltak a partnerei. Az üzlettársak később szétváltak (de úgy tudjuk a baráti kapcsolat a volt társak között azóta is megmaradt), az a rész, amelyik Jellineké lett, felvette az Indotek nevet –  olvasható az index.hu oldalán.

 

Érdekel minket az ön véleménye

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .