Holtestet találtak a tűzoltók egy szigetszentmiklósi házban vasárnap

Holttestet találtak a tűzoltók egy szigetszentmiklósi házban vasárnap – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője az MTI-vel.

    Mukics Dániel közleményében azt írta: vasárnap reggel háromnegyed nyolckor érkezett a segélyhívás, hogy sűrű füst jön ki egy családi házból Szigetszentmiklóson, a Boglya utcában, és nem kizárt, hogy tartózkodik valaki odabent.
    Tíz szigetszentmiklósi tűzoltó két járművel néhány percen belül a helyszínre ért – írta, hozzátéve: lángok nem voltak, csak füst áramlott ki a ház ablakán. A tűzoltók behatoltak a hatvan négyzetméteres téglaházba és hőkamerát is használva keresni kezdték a lakásban lévő embert. Ezt nehezítette, hogy az épületben rengeteg bútor, rongy és egyéb szemét volt felhalmozva – írta.
    Az egyik szoba padlóján találtak egy embert, akinek az életét már nem lehetett megmenteni. Az öt négyzetméteren izzó rongyokat és szemetet eloltották a tűzoltók, majd egy nagy teljesítményű ventilátorral átszellőztették a házat.
    A katasztrófavédelem vizsgálja a tűz keletkezésének okát és körülményeit.
    A szóvivő arra figyelmeztetett: ha sok éghető anyagot halmozunk fel, az nemcsak a tűz keletkezésének veszélyét növeli, hanem a menekülés lehetőségét is rontja. A környezetünk tisztán tartása, az épület karbantartása tűzvédelmi szempontból is fontos – írta.

35610Holtestet találtak a tűzoltók egy szigetszentmiklósi házban vasárnap