Az asszony elől ne titkolj semmit mert mehetsz a dutyiba

Hol a lé! Hites felesége előtt titkolta a férj azt a lottónyereményt, amit nem szándékozott a tudomására hozni. A Szegedi Törvényszék simán rávágott két év letöltendőt. Az asszony kára közel negyed milliárd forint – közölte az ügyészség a sajtóközleményében.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a csalás bűntette miatt nem jogerősen elítélt szegedi férfi ügyében az ítélet helybenhagyására tett indítványt.

A Szegedi Törvényszék az elkövetővel szemben 2 év börtönbüntetést, 2 év közügyektől eltiltást és 1.500.000 forint pénzbüntetést szabott ki.

Az ítélet szerint a szegedi házaspár évekkel korábban közel egymilliárd forintot nyert az ötöslottón. A nyereményből ingatlanokat és gépkocsikat vásároltak, ám utóbb a kapcsolatuk megromlott, és a feleség a közös vagyon megosztását kezdeményezte. A vagyont kezelő férj a készpénz nagyobb részét a felesége előtt eltitkolta, így a vagyonközösség megszüntetésének eredményeként a feleség a rá eső résznél mintegy 250 millió forinttal kevesebbet kapott.

Az ítélet ellen a vádlott és védője jelentett be fellebbezést.

A fellebbviteli főügyészség álláspontja szerint a másodfokú bíróság ítélete megalapozott, a vádlott bűnösségének megállapítása törvényes, a vele szemben kiszabott büntetés arányos.

A fellebbezésekről a Szegedi Ítélőtábla hoz döntést.

Érdekel minket az ön véleménye

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments