A 22. hét jelentősebb káresetei Borsodban

Megosztom

Szerző

Az elmúlt héten a megye tűzoltóit 182 alkalommal riasztották, amiből 123 műszaki mentés volt.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében hét helyszínen avatkoztak be a hivatásos tűzoltók az időjárással összefüggő káresetek miatt május 28-án. Az úttestre dőlt fákon és lehasadt ágakon kívül a nagy mennyiségű csapadék is adott munkát az egységeknek. Encsen, a Fő úton egy családi ház pincéjét öntötte el a víz, ott a helyi hivatásos tűzoltók mintegy húsz köbéternyi csapadékot szivattyúztak ki a helyiségből. Szerencsen, a Kassa utcában az összegyűlt esővíz akadályozta a gyalogos és járműforgalmat. A szerencsi tűzoltók szivattyúval avatkoztak be és körülbelül kilencven köbméter vizet távolítottak el.

Tűz keletkezett egy családi ház konyhájában Taktaharkányban, az Arany János utcában május 29-én. A tüzet a szerencsi hivatásos tűzoltók rövid időn belül eloltották és egy háztartási gázpalackot eltávolítottak a helyiségből. A lángok nem terjedtek tovább a tűzhelytől, az épület lakható maradt.

Villámárvizet okozott a felhőszakadás Dédestapolcsányban május 29-én. A szerda délutáni heves esőzés miatt a Bán patak kilépett a medréből, a környező dombokról pedig nagy mennyiségű csapadékvíz zúdult a településre. A villámárvíz több lakóházat és pincét is elöntött, az utakon helyenként hetven-nyolcvan centiméter magasan hömpölygött a víz. A kazincbarcikai, a szendrői, az ózdi és a miskolci hivatásos tűzoltók a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával szivattyúzási munkákat végeztek és vízátereszeket tettek szabaddá, négy lakóházat pedig homokzsákokkal védtek be. A egyik Hunyadi utcai ingatlanból két lakónak kellett ideiglenesen távozni, elhelyezésükben rokonaik segítettek. A munkálatokban aktívan részt vett a település mentőcsoportja is. Az események során senki sem sérült meg.


Megosztom

Hozzászolások