Megvan a tuti tipp a poloska ellen?

Arold Péter

Több éve panasz, roppant kellemetlen és még annál is büdösebb albérlővel kell szembesülünk, legyen az vidék, vagy város. Annyira büdösek, hogy tán még a madaraknak sem kell. Természetes ellenfele nem nagyon van. Igen ez a valami nem más mint a Heteroptera, magyarán a poloska

Van belőle több fajta, sok Magyarországon  is honos, de egy fajtája csak az utóbbi időkben okoz komoly gondot kertben, és lakásban egyaránt. A nyári melegben a nyitott ablakot hiába védi szúnyogháló, ez a kis dög, minden résen befér és megtelepszik a lakásban.

A hidegebb idő eljövetelekor, egyenesen megszállják az ajtó és ablakszárnyakat, melegednek az üvegén és keresik a behatolási pontokat. Sikerrel. Na de most itt a csodafegyver, amit már a vámpírok ellen is bevetették. No, nem az ezüst golyó. Nem. Hát mi lenne más, mint a fokhagyma!

Ezek a rovarok nagyon kényesek a szagokra, így könnyen elriaszthatod őket, ha az ablakkeretre friss reszelt fokhagymát, vagy kevés vízzel összekevert fokhagymaport kensz – írja a Life.hu.

A másik illat, ami még kifejezetten taszítja a poloskákat, az a menta. Ez talán emberbarátibb is, mint a fokhagyma. Készíts sűrű keveréket vízből, menta illóolajból és pár friss mentalevélből, majd ezzel kend be az ablak veszélyeztetett részeit.

Aztán ülj le és várj türelemmel. Sok siker!

Érdekel minket az ön véleménye

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .