Két év börtönre ítélték a MOL vezérét

Megosztom

Arold Péter

Távollétében két év börtönbüntetésre ítélték Hernádi Zsolt MOL vezért.

Mint ismeretes a horvát kormány évek óta szeretné rácsok mögött tudni a a magyar olajipar Jockie-ját, de hiába próbálkoztak a nemzetközi bíróságokon –  még Amerikába is figyelemmel kísérik az ügyet –  a horvátokon kívül minden más fórum úgy látja, Hernádi nem bűnös.

Ez kevésnek bizonyult a horvát hatóságoknak és saját berkein belül levezényelték a tárgyalás. A per másik vádlottját Ivo Sanadert. volt horvát miniszterelnököz 6 év börtönre ítélték. Az ítélet nem jogerős. Mivel Hernádi ott sem volt a tárgyaláson, nem tudjuk, lesz-e fellebbezés.

A hírre így reagált a Mol-csoport

„A Mol-csoport csalódottan értesült a Zágráb Megyei Bíróság ítéletéről a Sanader-perben, hiszen a korábbi határozatok, mind a magyar hatóságok, mind pedig a horvát kormány által kezdeményezett nemzetközi választottbíróság (UNCITRAL) részéről azt állapították meg, hogy a Mol nem követett el bűncselekményt. A Mol ragaszkodik a korábbi érveihez, határozottan visszautasítja a nem megfelelő üzleti magatartásra vonatkozó állításokat, és továbbra is minden eszközzel védekezik a bűncselekménnyel kapcsolatos alaptalan vádak ellen”

– írták közleményükben.


Megosztom

Hozzászolások