Pirazol Kft

Fehér üzemet alakít ki a Pirazol Kft. Salgótarjánban

Megfelelően elkülönített, tiszta gyártástechnológiát biztosító úgynevezett fehér üzemet hoz létre salgótarjáni telephelyén a Pirazol Kft.

A beruházáshoz feltételesen vissza nem térítendő támogatás formájában 311,17 millió forintot nyert el a cég a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) Plusz pályázatán az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból.

    A társaság tájékoztatása szerint a fejlesztés célja két fő szegmensre összpontosít, az óceánjáró luxushajóra történő komplett hulladékmegsemmisítő és szennyvízkezelő berendezések gyártására, illetve a nyomástartó berendezések gyógyszeripari felhasználására.
    A projekt keretében a már meglévő 1035 négyzetméteres gyártócsarnokot alakítják át fehér üzemmé. Hozzátették, hogy a csarnokban jelenleg nincs semmiféle szellőztető rendszer, a nyílászárók állapota is jelentősen leromlott, így fennáll a porszennyeződés lehetősége. Az üzemcsarnok eddig szénacél gyártóterületként funkcionált, ezért a falak, a mennyezet és a padló is erősen ferrit szennyezett.
    Hangsúlyozták: a gyógyszeripari és vegyipari tartályok, valamint a komplett hulladékmegsemmisítő és szennyvízkezelő berendezések túlnyomó részt nemesacél alapanyagokat feltételező gyártástechnológiájával kapcsolatban folyamatosan nőnek a minőségi elvárások.
    A 2023 szeptemberére elkészülő beruházással a Pirazol Kft. megfelelően elkülönített, tiszta gyártástechnológiát biztosít.
    Az ingatlan átalakítása mellett beszereznek egy nagyméretű, korrózióálló, készülékkarimák, hőcserélő csőfalak megmunkálására és fúrására alkalmas Hartford HSA-327 CNC portálmegmunkáló központot, és a projekt része egy informatikai munkatárs 30 órás képzése is.
    A 67 embert foglalkoztató salgótarjáni székhelyű Pirazol Kft. olaj- és vegyipari nyomástartó készülékek, valamint általános és veszélyes anyagokat tároló tartályok, gépek és berendezések gyártásával, telepítésével, szerelésével foglalkozik.
    A társaság  nem végleges 2021. évi árbevétele 1,78 milliárd forint volt, a megelőző évben 1,79 milliárd. Szintén nem végleges adat szerint a múlt évi nyeresége elérte a 200 millió forintot a 2020-as 175 millió forint után.

Érdekel minket az ön véleménye

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments