Ég az erdő Soltszentimre közelében

Kigyulladt egy erdős terület Izsák és Soltszentimre között.

Az első értékelések szerint mintegy száz hektárt érint és épületeket is veszélyeztet a tűz, amelyhez nagy létszámban vonulnak a tűzoltók.

A kiskunhalasi, a solti, a kiskőrösi, a kisteleki, a paksi, a kalocsai, a kiskunfélegyházi, a kiskunmajsai és a kiskunhalasi hivatásos, valamint az akasztói önkéntes tűzoltók a Bács-Kiskun megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett oltják a lángokat, és számos más egység is elindult a helyszínre.

Az érintett területen hat lakott tanya van, ezekben nem tett kárt a tűz, de az épületekből négy embert ki kellett menekíteni. Egy turisztikai célokat is szolgáló lovasmajorban kigyulladt több épület és egy ponyvafedésű karám, szerencsére az állatokat időben kimentették.

A Bács-Kiskun megyei tüzet sikerült megfékezni, de a száraz időjárás miatt húsz tűzoltóautó csütörtök estig a helyszínen marad, és a tűzoltók figyelik az esetenként visszagyulladó aljnövényzetet, tájékoztatta a Bács-Kiskun megyei katasztrófavédelem az MTI-t.

Helyszín: Izsák, Izsák és Soltszentimre között

Címlap: Tűzoltók oltják 2022. július 13-án az Izsák és Soltszentimre közötti erdőben délután keletkezett tüzet – Fotó: Donka Ferenc / MTI

Hozzászolások