A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatósága egy látógatóközpont-épületegyüttes kialakítását tervezi Dömösön

A fejlesztés részeként tanösvényeket és egy tisztavizű tavat is kialakítanak, valamint interaktív programokat kínáló látogatórészt hoznak létre.

A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatósága egy látógatóközpont-épületegyüttes kialakítását tervezi Dömösön, melynek egyik fő eleme a jellemzően zöldfelületként funkcionáló, több interaktív elemmel kialakítandó kert lesz – derül ki az uniós közbeszerzési adatokból.

A projekt megvalósítása során kialakításra kerül egy központi épület, melynek része egy interaktív, élményszerzésen alapuló, a Duna-Ipoly Nemzeti Park területének élőhelyeit, jellemző élőlényeit, és egyéb természeti jelenségeit bemutató kiállítás.

Erről adott hírt a magyarepitok.hu építőipari portál

A terület északi részén egy jellemzően zöldfelületként funkcionáló kertrészt alakítanak ki, melyet egy kavicsos sétaút vág majd ketté. A sétáló út nyugati oldalán fog elhelyezkedni a sport- és rendezvénykert. Ez a terület elsősorban nagy, gyepes felület, melyet dús növényzet szegélyez és választ majd le a későbbiekben erdei iskolaként átalakítani kívánt egykori panzióépületétől és az ahhoz kapcsolódó 12 férőhelyes személyzeti parkolótól.

10280A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatósága egy látógatóközpont-épületegyüttes kialakítását tervezi Dömösön