Megosztom

December 19-én  tartotta alakuló ülését a Megyeháza épületében a Duna-Tisza Közi Homokhátsági Térségi Fejlesztési Tanács.

A Homokhátság Bács-Kiskun, Pest és Csongrád megyék területét érintő speciális táji, környezeti problémák, adottságok alapján jellemezhető terület. Az összetett megoldásokat kívánó térség egyes fejlesztési kérdéseit hivatott szolgálni a 2013-ban Pest, Csongrád és Bács-Kiskun Megyei Önkormányzatok által életre hívott Duna-Tisza Közi Homokhátsági Térségi Fejlesztési Tanács.

A Tanács elsődlegesen koordinálja az érintett megyei önkormányzatoknak és egyéb, a térségi fejlesztési tanács munkájában résztvevő szervezeteknek a Homokhátság fenntarthatósága érdekében végzett tevékenységét.
A mai napon a tagok többek között egyeztettek a Tanács által Bugacpusztaházán megvalósított és nemrégiben átadott mintaprojektről, mely kiváló jó gyakorlat arra, hogy miként lehetséges a felszín alól kinyert értékes vizet a területen tartani és hasznosítani.


Felmerült továbbá egy olyan szakmai konferencia gondolata is, melynek központi témája a Homokhátságot érintő elsivatagosodás problémaköre lenne, s melynek célja, hogy az érintett szakemberekkel együttműködve minél hatékonyabb megoldási modellek szülessenek e kérdéskörben.


Megosztom

Hozzászolások