Cigi helyet földet kaptak.

Földdel megtöltött kartondobozokat adott el cigarettaként két szabolcsi férfi.

Elrendelte a letartóztatását, illetve bűnügyi felügyeletét a Nyíregyházi Járásbíróság annak a két férfinak, akik földdel és szalmával kitömött kartondobozokat adtak el cigarettaként 30 millió forintért a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Mátészalkán – közölte a Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivője pénteken az MTI-vel.

Resán Dalma elmondta, a megalapozott gyanú szerint a két férfi és harmadik társuk nagy mennyiségben kartondobozokat szereztek, melyeket földdel és szalmával töltöttek meg, majd ukrán származású, magyar adó- és zárjegy nélküli cigarettaként akarták eladni.
Az így megtöltött dobozokért egy vevő 30 millió forintot fizetett 2019 augusztusában Mátészalkán, azonban az „árut” nem kapta meg. Az egyik vádlott a bíróság előtt arra hivatkozott, amikor a vevő kérte a kifizetett dohányárut, másik két társa erőszakkal elvette tőle a pénzt és a cigarettaszállítmányt is.
Később Nyírbátorban egy bérelt kisteherautóban találták meg a földdel és szalmával töltött dobozokat – ismertette Resán Dalma.
A csalás miatt indult eljárásban a bíróság elrendelte a két gyanúsított letartóztatását, illetve bűnügyi felügyeletét, harmadik társuk szabadlábon védekezhet.
A végzés ellen az egyik gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be, így az nem végleges.

Címlapfotó: illusztráció

 

Hozzászolások