Bordány közterületein megkezdődött a fertőtlenítés

Megosztom

Bordány Nagyközség Önkormányzata saját költségvetési forrás felhasználásával megkezdte a közterületek fertőtlenítését.

A munkálatok célja, hogy Bordány közterületei a vírus járvány ellenére továbbra is tiszták és biztonságosak legyenek. Elsőként a leggyakrabban használt közterületeket és a nagyforgalmú létesítmények környékét fertőtlenítették le. Így az orvosi rendelők, a gyógyszertár, a posta, az ABC-k, az étterem, a polgármesteri hivatal, a buszmegállók és a játszótér fertőtlenítő szerrel történő permetezése valósult meg. A kora esti órákban összesen közel ötszáz négyzetméternyi felület tisztítására került sor.
“A munkálatokat kedden a késő délutáni és a kora esti órákban végeztük el. Igyekeztünk olyan hatásos, de környezetbarát technológiát alkalmazni amely hatékony, de emberre és az állatokra ártalmatlan, továbbá a közterületi fákban, padokban és egyéb eszközökben kárt nem okoz. Természetesen a következő napokban és hetekben szükség esetén többször is megfogjuk ismételni a munkát. A legfontosabb most a járvány terjedésének lassítása, ezért a bordányi családok egészsége érdekében önkormányzatunk és intézményeink munkatársai minden területen igyekeznek maximálisan helytállni és segíteni” – mondta el Kiss-Patik Péter alpolgármester.
A település önkormányzata amellett, hogy folyamatosan végzi a járványügyi helyzetben előírt feladatait, már felkészült a következő hetekben várható nehezebb időszakra is. Elkerülhetetlen, hogy a vírusfertőzés a Homokhátság szívében is megjelenjen, éppen ezért már beszerzésre kerültek szájmaszkok, egyszerhasználatos gumikesztyűk a dolgozók és a védekezési munkálatokba, valamint a lakosság ellátásába bekapcsolódó önkéntesek számára. A közterületi fertőtlenítőszerből tizennyolcezer négyzetméterre elegendő áll rendelkezésre, ami azt jelenti, hogy a jelenlegi mennyiséggel közel negyvenszer lehet megismételni a közterületek tisztítását. (ÖS)


Megosztom

Hozzászolások