Bolgár György szerint is furcsa ami Röszkénél történt

Megosztom

Vitézül védjük a déli határt, ezzel az osztrákokat, a németeket a migránsoktól. Erről is beszélt Orbán Viktor a Kossuth rádióban péntek reggel.

Bolgár György a Klubrádió Reggeli gyors című műsorában felidézte, hogy a keddi, röszkei incidens kapcsán az is szóba került, hogy megduplázták a határon szolgáló katonák számát. Ez lehet, hogy így is van – fűzte hozzá a műsorvezető -, de mint korábban elkottyantotta valaki, ez azt jelenti, hogy nem ötvenen, hanem százan vannak.

Bolgár György arra is felfigyelt, hogy egy korábbi közlés szerint 2015 óta 20.000 magyar katonát vezényeltek a déli határra. Körülbelül ennyi a hadsereg létszáma, tehát a dolog úgy képzelhető el, hogy mindenki járt ott pár napra.

Az mindenképpen furcsa, hogy a képek tanúsága szerint Röszkénél nem katonák, nem rendőrök, hanem fegyveres biztonsági őrök intézkedtek.

A számok akkor sem akarnak stimmelni, ha az érkező menekülők létszámáról hallunk – tette hozzá. Szentkirályi Alexandra szóvivő szerint 100.000 migráns tartózkodik a Balkánon. Megbízható adatok szerint Boszniában 8,5 ezren, Szerbiában 3,5 ezren vannak. A számuk már tavaly is csökkent a korábbiakhoz képest.

A régebben használt Horvátország-Szlovénia útvonal helyett, most egyébként Szerbia és Magyarország felé jönnek. Arra, amerre egy milliárdos szuperkerítés állja az útjukat, és a kormánypropaganda szerint rengeteg katona, rendőr. Elég furcsa döntésnek tűnik. (A kormányzat szerint 2015 óta több mint 400 milliárd forintot költöttek a határvédelemre.)

Azt valószínűleg senki sem vitatja, hogy a migráció komoly problémát okoz Európában, ám a megoldás biztosan nem a gyűlöletpolitika. Egy adalék: Szerbia most között megállapodást Görögországgal, hogy száz kísérő nélküli gyermeket vesznek át és helyeznek el abban a Szerbiában, amely nem is tagja az Európai Uniónak.

Forréás: hirklikk.hu


Megosztom

Hozzászolások