Csalás, sikkasztás kábítószerkereskedelem

Arold Péter

A Szarvasi Járási Ügyészség a letartóztatását kezdeményezte annak a büntetett előéletű 24 éves szarvasi férfinak, aki csalás és sikkasztás elkövetése mellett új pszichoaktív anyag kereskedelmével is foglalkozott.

A fiatal férfi a folyamatban lévő büntetőügy tárgyát képező első cselekményét még 2016 végén követte el, amikor egy szarvasi üzletből utólagos fizetés ígéretével úgy vitt el 60.000 forint körüli értékű villamossági termékeket, hogy többszöri kérés ellenére abból csak 20.000 forintot fizetett ki, a további 40.000 forint tartozása a mai napig fennáll.

A férfi 2019 elején egy kondorosi üzletből több mint 6.000.000 forint értékben vitt el szintén villamosipari termékeket, a számlát két szarvasi cég nevére íratta azzal, hogy az átvett anyagok azoknál kerülnek felhasználásra. Ezek a cégek azonban nem fizettek, ezért a sértett megkereste őket, azonban kiderült, hogy a gyanúsított tévedésbe ejtette, ugyanis a két gazdasági társaság a fiatal férfival megbízási szerződést nem kötött.

Egy szarvasi magánszemélyt is megkárosított a férfi, akitől 2018 novemberében későbbi fizetés ígéretével megvette a kocsiját. A férfi azonban nem fizetett, majd a járművet úgy adta vissza, hogy arról a több mint 400.000 forint értékű gumiabroncsokat, könnyűfém felniket és az eredeti féktárcsákat, valamint fékbetéteket leszerelte – olvasható az ügyászság honlapján

Érdekel minket az ön véleménye

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .