Közélet

MSZP – A szabadstrand maradjon szabadstrand

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Molnár Zsolt pártigazgató az ATV Egyenes beszéd című műsorában kedden elmondta: azt is javasolják, hogy szeptemberben a Parlament módosítsa a Balaton-törvényt úgy, hogy a jelenlegi szabadstrandok már ne válhassanak fizetőssé, és a balatoni hajózás hátterét biztosító vitorláskikötők ne legyenek privatizálhatók.

„Ezek olyan tilalmak, amelyek a magyar nép, magyar nemzet érdekét szolgálják” – mondta Molnár.

A módosítás alapján nem lehetne elkülöníteni vagy lezárni közterületeket, és nem lehetne a beépíthetőséget növelni a Balaton partján. Az állami vagyonról szóló törvénybe pedig az kerülne bele, hogy a nemzetközi repülőterekhez hasonlóan kizárólagos állami tulajdonban kerülnének a balatoni kikötők is, „azaz ne lehessen lenyúlni őket és ott hagyni hátra a komphajózást”, amely önmagában veszteséges lenne. A vitorláskikötők bevétele maradjon állami bevétel – bontotta ki a javaslatot.

A kormánynak megvan a felhatalmazása a szabad vizek melletti strandok ingyenessé tételére, ezt megtette a parkolással és a közterület-használattal is. Ez utóbbiaknál azonban nem kártalanította az önkormányzatokat.

A fizetős standok ingyenesé tételénél az MSZP azt javasolja: térítse meg a kormány az önkormányzatok kieső bevételét, hiszen, különösen a kistelepüléseken, az önkormányzatoknak nagyon komoly bevétele származik ebből.

Elmondta: az MSZP politikusai és aktivistái a következő hetekben az országban minden természetes vízzel kapcsolatos helyszínen ott lesznek, hogy népszerűsítsék a szocialista javaslatot. Ott lesznek Gárdonyban is, ahol „a polgármester a járvány idején egyszemélyi döntési lehetőséggel élve átminősítette a strandok egy részét építési területté vagy el is adott strandszakaszokat”.

Megemlítette: az MSZP Diktatúrafigyelő oldala éppen az ilyen visszaéléseket gyűjti: „mi figyelünk, hogy mások felelhessenek ezekért a tetteikért”.

Felháborítónak nevezte, hogy a Fidesz nem támogatta az MSZP egy korábbi, a hátrányos helyzetű családokat és a nagycsaládokat támogató javaslatát. E szerint a NER-közeli szálláshelyeknek kiosztott nyolcvanegynéhány milliárd forint közpénz felét nyílt pályázattal vendégéjszakák formájában szétosztaná az állam a hátrányos helyzetű családoknak és a nagycsaládosoknak, hogy ők is nyaralhassanak.

 


„Beadtuk ezt a törvényjavaslatot. Természetesen a Fidesz nem találta elég sürgősnek ahhoz, hogy most tárgyaljuk, de szeptemberben újra nekifutunk és újra nyomás alá helyezzük, hogy támogassák ezt az, egyébként a magyar családok, a magyar emberek számára nagyon jó javaslatot” – mondta Molnár.

Azt mondta: azért nem korrekt, hogy a Fidesz nem támogatta ezt a javaslatot, mert a miniszterelnök arról beszél, hogy

„az Adria helyett a Balaton – akkor egy célzást is tesz arra, hogy hol költsék el a magyar adófizetők a forintjaikat. Ami egyébként addig a pillanatig helyes lenne, hogyha egy tisztességes versenyben zajlana a magyar turizmus. De úgy, hogy láthatjuk, hogy ez is egy privatizált NER-ágazattá vált, így ez már elfogadhatatlan”.

„Arról beszél, hogy maradjunk otthon. Mi úgy mondjuk, hogy itthon”

– folytatta. Az MSZP-s javaslattal meg is lett volna erre a lehetőség, így azonban „azt is mondhatná, hogy menjenek az öt- és négycsillagos kifizethetetlen szállodákba”.

„Ezért éltem azzal a gyanúperrel, hogy ezek a koronavírussal kapcsolatos intézkedések mögött lehetséges, hogy más szempontok is vannak, és nem kizárólag (…) a magyar emberek egészségének védelme”

– tette hozzá.

Ezt is olvassa el!
A baloldal is megkapta a maga Borkai balhéját. Sőt!

Gondolkodó ember Gréczy Zsolt akkora maflásba szaladt bele, hogy Borkai elbújhat az ő piti kis Horvátország-i bulijaival. Az alábbi levelet Elolvasom

Demeter Márta (LMP) a bíróság előtt

Demeter Márta, az LMP országgyűlési képviselője - az ellene hivatali visszaélés miatt indult eljárásban - a Pesti Központi Kerületi Bíróságon Elolvasom

Húzza a pedofil üggyel az időt a kormány

Mesterházy Attila szerint a  volt perui magyar nagykövet botránya leleplezi az egész rendszer súlyos állapotát. Erről az ATV Start című Elolvasom

Lavina veszély Horton

Arold Péter A cím ne legyen megtévesztő. Természetesen nem a hó fogja eltemetni a települést. Átvitt értelemben értendő, ugyanis napvilágot Elolvasom

MSZP: ki kell egészítenie egymást

Akkor van értelme a MÁV és a Volánbusz összevonásának, ha a két közlekedési társaság egymást kiegészítő szolgáltatásokat tud nyújtani és Elolvasom

Másfél év alatt majd negyed milliárd erre-arra. A KDNP nagy párt

Hogy mik vannak! A hvg.hu kérte ki azokat az adatokat, amelyek alapján összeállította, hogy a KDNP az elmúlt másfél évben Elolvasom

Pozitív mérleg Pécsen

Szerző A pécsi önkormányzat 4,7 milliárdos pozitív eredménnyel zárta a tavalyi évét, "ami az elmúlt időszakot Elolvasom

Volt válogatott labdarúgót is belevontak a Borkai ügybe

Védencem csak odaadta a szexképeket Borkaiéknak - mondta a válogatott labdarúgó ügyvédje, Póczik József nem követett el zsarolást, a gyanúsítás Elolvasom

Érdekel minket az ön véleménye