Végeztek a felújítással Balassagyarmaton

Megosztom

Befejeződött Balassagyarmat Város Önkormányzata a Széchenyi 2020 Program keretén belül a TOP-1.4.1-15 A foglalkoztatás és az életminőség javítása családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztésével tárgyú felhíváson 250,99 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült a TOP-1.4.1-15-NG1-2016-00027 azonosítószámú projektjének megvalósítása.

Az európai uniós támogatás segítségével a Balassagyarmat, Móricz Zsigmond. utca 2-4. szám alatti épület teljes körű felújítása valósult meg. A projekt során belső felújítás, energetikai korszerűsítés, a teljes elektromos rendszer, a víz-csatorna és szellőzési rendszerek vezetékei, berendezései cseréje történt meg. Kicserélték az épület szendvicsszerkezetű homlokzatát, felújították a tetőt. Az akadálymentesítés keretében vizesblokk és parkoló kialakítására is sor került.

A Balassagyarmati Nyitnikék Tagóvoda fejlesztése projekt megvalósításával teljesültek az elvért eredmények: Az óvodai neveléshez, ellátáshoz való hozzáférés javítása és a szolgáltatás minőségének fejlesztése, ezzel pedig a kisgyermeket nevelők munkavállalásának támogatása, a családok segítése, különösen a leghátrányosabb helyzetű térségekben lévő gyermekek minél korábbi életkorban történő megsegítése.

A projekt átfogó célja Balassagyarmat Város közoktatási hálózatának, infrastruktúrájának fejlesztése, a Nyitnikék Óvoda korszerűsítése. Az alapvető cél az óvodai nevelés körülményeinek javítása, a XXI. század követelményeinek megfelelő környezet biztosítása, energiatakarékos, a 19/2002. (V.8.) számú OM rendelet előírásainak megfelelő intézmény kialakítása volt. A projekt megvalósításával a modern kornak megfelelő, gazdaságos üzemeltetést lehetővé tévő épület alakult ki, mely ideális lehetőségeket biztosít az óvodások fejlesztésére.

A megújult épületbe már visszaköltözött az óvoda, így az új nevelési évet a teljesen újjávarázsolt intézményben kezdhetik meg a gyermekek.


Megosztom

Hozzászolások