Balassa szellemisége az Összetartozás évében

Esztergom – Előadássorozattal emlékeztek Bálint napon Balassa Bálintról a főiskola dísztermében.

„Balassa Bálint azok közé a kiemelkedő személyek közé tartozik, akik mikor kellett karddal, mikor kellett elmével, de mindenekelőtt erős, őszinte és megingathatatlan hittel küzdöttek Magyarországért Szent Istvántól kezdve Vitéz Jánoson, Bottyán generálison keresztül Mindszenty József hercegprímásig. S rajtuk kívül még oly sokan másokig, akiket nemzetük sorsa iránti elkötelezettségük mellett Esztergom is összekötött”
– mondta többek között a Balassa Bálint Társaság által szervezett rendezvényen köszöntőjében Erős Gábor, Esztergom alpolgármestere.

A szervezők részéről dr. Prokopp Mária professzorasszony köszöntötte a megjelenteket, majd Bánhidy András képviselő Esztergom erdélyi kapcsolatairól tartott előadást, őt Reményi Blanka, Meszes Zsófia, valamint Dudok Dávid és Müller Mátyás diákok fellépése követett.

Dániel Erzsébet a Limes-Anavum Regionális Honismereti Társulás Szülőföldünkért elnökasszonya az idei párkányi programokat, míg Koditek Pál, az Esztergom Barátainak Egyesülete elnöke a határon túl megvalósuló programjaikat ismertették.
A Bálint napi megemlékezést Csombor Erzsébet Balassa Bálint lengyel útjairól szól előadása zárta.

Érdekel minket az ön véleménye

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x