Kölcsönkérték a szlovákok a kétszeres gyilkost

A Magyarországon kettős emberölés elkövetésének megalapozott gyanúja miatt letartóztatott B. Karol 56 éves szlovák állampolgárt a dunaszerdahelyi leszámolás helyszínén gyanúsítottként hallgatták ki a szlovák rendőrök.

A magyar igazságügyi szerveket a szlovák igazságügyi szervek kérték fel B. Karol ideiglenes átadására, mert olyan nyomozati cselekmények végrehajtását tervezték, amelyeken elengedhetetlen volt személyes jelenléte.

B. Karolt a Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai 2022. június 9-én adták át a szlovák Lynx különleges egység tagjainak, akik a férfit Dunaszerdahelyre szállították, ahol Szlovákia történetének legsúlyosabb bűncselekményének helyszínén hallgatták ki (a város központjában, a Fontana bárban 1999. március 25-én történt leszámolás tíz ember életét követelte).

Magyarországon a B. Karol elleni büntetőeljárást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Életvédelmi és Célkörözési Főosztálya folytatja az 1999. február 2-án egy, a Budapest XV., Szent Korona útján található vendéglátóhelyen történt kettős emberölés ügyében. Ennek az ügynek a két gyanúsítottját, B. Karolt és az 52 éves D. Alex magyar állampolgárt 2021. október 8-án fogták el Németországban, illetve Magyarországon.

A bűncselekmények felderítése érdekében a KR NNI szorosan együttműködik szlovák társszervével.

Hozzászolások