Baranya megye

Átadták a felújított szigetvári Micimackó és Zöldmanó Óvodát

Ünnepélyesen átadták a szigetvári Micimackó és Zöldmanó óvodát és bölcsődét, az intézmények a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében újultak meg.

Mindkét óvodában megtörtént a homlokzat és a lábazat utólagos hőszigetelése, a nyílászárók cseréje, korszerüsítették a fűtési rendszert, napelemes kiserőművet telepítettek a tetőre, a külső és a belső világítási rendszert is felújították. Valamennyi épület esetében sor került az akadálymentesítésre. Emellett új bútorokat, udvari játékokat, fejlesztőeszközöket, játékokat is beszereztek.

A projekt kiemelt célja a kisgyermekes szülők munkába állásának segítése, mely a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg. A két óvoda felújításának költsége megközelítőleg 180 millió forint.

Az óvoda- és bölcsődefelújítás keretében összesen három intézmény újul meg. A harmadik, a Napsugár óvoda bővítése, átépítése jelenleg folyamatban van.

baranya.hu

Olvasta már?

Baranya vitte el az aranyérmet Székesfehérváron

Betörés Pécsett

Érdekel minket az ön véleménye

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..