Aranyrudak Szomáliából!

Arold Péter

Továbbra sem csendesednek a pénzlehúzós trükkök.  A koronavírus járvány előtt is voltak próbálkozások, nem is akármilyen módon, de amit most leközlünk – egy olvasónk küldte – nem akármilyen gyöngyszem. Egyenesen Szomáliából, ráadásul G-mailes címről.
“Szia,

Kérem, bocsásson meg, hogy zavarhattam ezt az e-mailt. Tudom, hogy idegen vagyok neked, de kérlek a megértését, amikor elolvassa ezt az e-mailt.
Mrs. M.B vagyok Kumba, a Szomáliai Szövetségi Köztársaságból. Két fiú anyja vagyok, és hazámban a polgárháború áldozatai vagyunk. Én és két fiam jelenleg egy menekülttáborban vagyunk a nyugat-afrikai Ghánában. Miután két fiammal elhagytuk a Szomáliai Szövetségi Köztársaságot, miután férjemet és rokonaikat egy terrorista csoport meggyilkolták. Az ENSZ békefenntartó erőinek segítségével sikerült elmenekülnünk a menekülttáborba.
Mióta ideérkeztünk a menekülttáborba, nekünk nagyon nehéz voltak a dolgok. Nincsenek jó ételeink, jó menedékeink, jó egészségügyi szolgáltatásaink vagy olyan dolgok, amelyek kényelmesebbé teszik az életet. Ahogy ezt a levelet írok, az egyik fiam nagyon halálos leukémia-betegségben szenved, és nincs pénzem az orvosi ellátásáért. Nem akarom, hogy a fiam meghaljon. Nem akarom, hogy szenvedjenek. Pénzre van szükségem a két fiam gondozásához és a jó jövő biztosításához.
Amikor két fiammal távoztam az országomból, egy dokumentummal hagytam el, amely a letétemmel kapcsolatos, amelyet késő férjem az Egyesült Királyság londoni széfszemélyzetnél készített. Késő férjem az aranykereskedelemben üzletemberek volt, mindig üzleti utazásokra utazott az Egyesült Királyságba. Egy üzleti útja során csomagolt néhány aranyrúd dobozba, és letétbe helyezte a dobozt az Egyesült Királyság Londonában, a széfnél. Az aranyrudak súlya 62 kilogramm. Ez kb. 3 300 000,00 dollár értékű amerikai dollár.
Szeretném visszavenni az aranyrudakat tartalmazó dobozt a londoni, az Egyesült Királyságban található széftársaságtól. Pénzbe kerül az a szám, hogy az Egyesült Királyságban lévő londoni széf-társaságtól kinyomom az aranyrudakat tartalmazó dobozt. Nincs pénzem ahhoz, hogy az aranyrudakat tartalmazó dobozt lekérjem az Egyesült Királyságban található londoni széf-társaságtól.
Szeretném visszavenni az aranyrudakat tartalmazó dobozt a londoni (Egyesült Királyság) széf-társaságtól, hogy a dobozban lévő aranyrudakat eladják, hogy pénzem legyen egy jó vállalkozásba történő befektetéshez, az önmagam gondozásához és két fiú. Az aranyrudakból származó bevételek lehetővé teszik számomra kényelmes jövő felépítését nekem és két fiamnak.
Ennek az e-maileknek az oka az, hogy kérlek tőlem, hogy segítsen nekem pénzzel, hogy az aranyrudat tartalmazó dobozt ki lehessen venni a londoni, az Egyesült Királyság széfjéből. Ha vállalja, hogy segít nekem, akkor egyeztetünk egy, az Egyesült Királyságban található londoni széf-társasággal, ahol az aranyrudat tartalmazó dobozt letétbe helyezzük, hogy kiszabadítsuk és eljuttassuk neked az ön számára.
Miután megkapta a társaságtól az aranyrudakat tartalmazó dobozt, meg fogja szervezni, hogy én és két fiam jöjjek hazádba, hogy találkozzunk. Ha nem tudja megszervezni, hogy az országunkba érkezzünk, akkor el kell adnia a dobozban lévő aranyrudakat, és a bevétel 70% -át nekem kell elküldenie, és a bevétel 30% -át magának kell viselnie.
Köszönjük megértését és Isten áldja meg a segítségét. Az alábbiakban írt e-mail címen várom a választ:
E-mail cím”

 

Érdekel minket az ön véleménye

Comments are closed.