A Vörösmarty 22. szalagavatója

Megosztom

Ajka – Egy osztály 30 diákja búcsúzik  az ajkai Fekete István-Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Gimnáziumtól a 2019-2020-as tanévben. A 12. G osztály január 31-én tartotta szalagavató ünnepségét a Nagy László szabadidőközpontban.

Az ünnepségen részt vett Gerencsér Hilda önkormányzati  képviselő, az iskola alapítványa kuratóriumának elnöke, egykori igazgató,  és Pad Ferenc választókerületi képviselő. Horváthné Mikuláskó Mónika intézményvezető köszöntőjében köszönetet mondott a szülőknek azért, hogy a mindennapokban számíthattak rájuk és támogató hátteret biztosítottak gyermekeiknek a tudás megszerzéséért fáradozásuk idején.

Majd a diákokat köszöntötte, akik többsége általános iskolásként is az intézmény diákja volt.- Immáron 22. alkalommal készülünk e csodálatos napra a szalagavatóra, ami nem az ünnepnek szól, hanem nektek, a főszereplőknek.  Szépek vagytok, fiatalok előttetek a nagyvilág. Tavaly még ti készülődtetek és bizony kitettetek magatokért, de most benneteket ünneplünk. A feldíszített színpad, a műsorok, a beszédek, a szalag mind értetek van.  Ne felejtsétek el ezt a pillanatot, maradjon meg mindörökké – fogalmazta meg az intézményvezető.

Sokan már túl vannak előrehozott érettségin, sikeres nyelvvizsgán. A következő hónapok tanulással telnek mindenkinek, hogy júniusban a kívánt eredmény születhessen az érettségi vizsgán. A tanárok is azon dogoznak, hogy kellő tudással felvértezve lépjenek ki a diákok  az élet színterére. A hagyományoknak megfelelően az ünnepséget a 10. G  palotás tánca nyitotta meg.

A táncot Kocsi Tamásné, az iskola táncpedagógusa tanította be. A végzősöket Horváthné Mikuláskó Mónika intézményvezető köszöntötte, majd a 11.G nevében Tóth Zsófia szólt az ünnepeltekhez, a búcsúzók nevében Balassa Kevin fogalmazta meg érzéseiket.A szalagot Marton Anikó osztályfőnök tűzte fel. Hagyomány, hogy az alsó tagozatos tanítók, a volt osztályfőnökök, a gimnáziumi tanárok is kapnak szalagot. Azt követően a végzős osztály vetítéssel mutatta be a diákéletét, majd a 11. osztály adott műsort. A Royals kamarakórus műsorával két kórustársuktól, az idén érettségiző Hencz Laurától és Mátics Natáliától is búcsúzik.

A rendezvényen énekelt Ashley Rozi, Hajgató Adrienn, Sátor Nina, Tóth Izabella, Tóth Tamara, karvezető Királyné Molnár Rita.A 12. osztály keringőjét követően az iskolában folytatódott a program.


Megosztom

Hozzászolások