A pénzt az orvosok kapják, de a nyertes a magyar társadalom

A Hír TV vendége volt Kincses Gyula, a MOK elnöke.

Üdvözölte a Magyar Orvosi Kamara elnöke a HírTV Magyarország élőben című műsorának szerdai adásában, hogy megduplázná az orvosok fizetését a kormány, miközben szigorúan büntetné a hálapénz elfogadását. Kincses Gyula közlése szerint a magyar orvostársadalom jogos igénye teljesül ezzel, ami egy rendkívül fontos lépés a magyar egészségügy történetében.

Néhány hónappal ezelőtt írt a Magyar Orvosi Kamara egy levelet Orbán Viktor miniszterelnöknek, hogy nyilatkozzon arról, hogy 2021-ben mik a tervek az orvosok bérével kapcsolatban, hogy mennyi lehet az orvosok fizetése. A kormány a mai napon befogadta ezt a javaslatot. Elégedett? – kérdezte Földi-Kovács Andrea, műsorvezető.

Természetesen nagyon örülök. Az orvostársadalomnak nagyon régi, jogos igénye teljesül ezzel, ahol a pénzt az orvosok kapják, de a nyertes a magyar társadalom lesz, hiszen lesz itthon orvos, lesz kipihent orvos, aki nem három állás után esik be a negyedikbe. Ez egy rendkívül fontos lépés lesz a magyar egészségügy történetében és végre a nagy-nagy terhet a hálapénz is levethetjük magunkról

– mondta Kincses Gyula, a Magyar Orvosi Kamara elnöke.

hirtv.hu

Hozzászolások