7 év és 10 hónap közel 30 kg mariska miatt. Az ítélet jogerős

Megosztom

Jogerősen hét év tíz hónap börtönbüntetéssel sújtott kedden a Szegedi Ítélőtábla egy montenegrói nőt, aki több mint 29 kiló marihuánát próbált Magyarországon keresztül Pozsonyba csempészni 2017-ben.

A táblabíróság különösen jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-birtoklás bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat, és a szabadságvesztés mellett hét évre kiutasította Magyarország területéről.
A nő 2017 szeptemberétől használta egy szerbiai vállalkozás gépkocsiját, amelyben rejtekhelyet alakítottak ki, ahova harminc csomagban marihuánát helyeztek el. A vádlott feladata volt, hogy a drogot Montenegróból – Szerbián és Magyarországon át – Szlovákiába szállítsa.
A nő 2017. november 21-én jelentkezett belépésre a röszkei határátkelőhelyen, ahol a magyar pénzügyőrök az autójában megtalálták a több mint 29 kilogramm kábítószert. A drogszállítmány hatóanyag-tartalma a különösen jelentős mennyiség alsó határának csaknem négyszerese volt.
A vádlott az eljárás során mindvégig azt állította, hogy nem tudott az elrejtett kábítószerről.
Döntésével a táblabíróság – a csempészett kábítószer mennyiségére tekintettel – súlyosította a Szegedi Törvényszék első fokú, hét év szabadságvesztésről szóló ítéletét.

 


Megosztom

Hozzászolások