A magyar cég nettó 3,19 milliárd forintért végez víziközmű-bontási és -építési munkákat az erőműben.

Nettó 3,189 milliárd forint értékű közműépítési megbízást nyert el közbeszerzési eljáráson az Opus Global Nyrt. ipari divíziójába tartozó Mészáros és Mészáros Kft. a paksi atomerőmű bővítése kapcsán – közölte a cég.

A hazai építőiparban egyre jelentősebb szerepet játszó Mészáros Kft. nemrég már elvállalt egy munkát a paksi komplexumban: a vállalat bővíti a kiégett fűtőelem kazetták raktárát.

 

A bővítésben fontos szerepet játszó területet választanak le a jelenleg is használt részről.

A most kiadott tájékoztatóból az derül ki, hogy víziközművekkel kapcsolatos feladatokon fognak dolgozni az atomerőmű területén. A nyertes ajánlatot tevő Mészáros Kft.-vel a tendert kiíró MVM Paksi Atomerőmű Zrt. várhatóan november végén, december elején köti meg a szerződést.

A projektben a paksi atomerőmű bővítéséhez szükséges felvonulási területen végeznek előkészítő munkákat, ezekkel műszakilag is leválasztják a beruházásra szánt területet az üzemi résztől, melynek során csaknem 35 kilométernyi

  • szennyvíz,
  • csapadékvíz,
  • tűzivíz-
  • és ivóvízvezetéket bontanak el a hozzájuk tartozó műtárgyakkal együtt.

Ezek egy része veszélyes hulladéknak minősülő azbesztcementből készült, így a társaság elkülönítve, zárt konténerekben gyűjti őket össze, hogy megelőzze a környezetszennyezést.

A területen már meglévő épületek víziközművekkel való ellátása érdekében 3 kilométernyi új vezetéket építenek. A munkálatok várhatóan 13 hónapig tartanak majd, melyek során átalakítják a talajvízszint ellenőrzésére szolgáló kúthálózatot is, hogy az ne akadályozza az új erőművi blokkok építését.

Címlap fotó: atomeromu.hu

Érdekel minket az ön véleménye

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .